Rapid wien austria wien

rapid wien austria wien

Wiener Liga (), Sp. S, U, N, Tore. Zu Hause, 4, 1, 1, 2, 8: Auswärts , 4, 2, 1, 1, 7: ∑, 8, 3, 2, 3, Gauliga (), Sp. S, U, N, Tore. Dez. Das Wiener Derby zwischen FK Austria Wien und SK Rapid Wien entpuppte sich als ein historisches: noch nie (!) gewann die Austria mit. Dez. Im letzten Topspiel vor der Winterpause treffen Austria Wien und Rapid Wien im großen Wiener Derby aufeinander. Hier sehen Sie das Match. Rapid wurde also stimmlich nicht unterstützt. Wir sind Fünfter, das lotto jackpot höhe nicht da, wo wir hinwollen. In den vergangenen Jahrzehnten verschwammen die früheren ideellen Unterschiede zwischen den beiden Klubs. In Überzahl schlug die Austria gnadenlos zu. Ergo sagt Marvin Potzmann:

De eerste trofee werd in gehaald met een bekerwinst, de landstitel volgde in Nadat het profvoetbal werd ingevoerd in Oostenrijk, was de naam Amateure niet meer van toepassing en fusioneerde op 28 november met de sportvereniging Austria Wien, dat nog niet over een voetbalafdeling beschikte en zo werd de nieuwe naam FK Austria Wien.

In de jaren 30 werden ook de eerste internationale successen geboekt. Drie jaar later was Slavia Praag de tegenstander in de finale, thuis werd het een scoreloos gelijkspel maar Austria verraste Slavia op eigen veld met een overwinning.

Na de Anschluss van Oostenrijk bij het Derde Rijk in kwamen er represailles tegen Austria omdat er verschillende leden bijna alle bestuursleden en een aantal spelers van joodse afkomst waren.

Zij moesten vluchten of werden vermoord door het naziregime Op 17 maart werd de club voorlopig verboden. In de Gauliga trad de club nu aan onder de naam Sportklub Ostmark.

Het stadion van de club werd een kazerne waar geen training mogelijk was. De grote ster van de club Matthias Sindelar stierf onder onopgeloste omstandigheden op 23 januari aan koolstofmonoxidevergiftiging in zijn appartement.

Door al deze tegenslagen speelde het verzwakte team geen grote rol in de Gauliga. Hoewel het team geen enkel succes had deze periode, behaalde men een veel belangrijkere overwinning met het behoud van de naam "Austria" , ondanks pogingen door nazisportautoriteiten de naam van de club blijvend te veranderen.

Na de oorlog werd het team langzaam heropgebouwd en kreeg weer nieuwe sterspelers zoals Ernst Stojaspal , Ernst Melchior en Ernst Ocwirk , die later tot beste middenvelder ter wereld zou uitgeroepen worden.

In de begin jaren 60 werd Austria 3 keer kampioen , , en bekerwinnaar, maar op Europees vlak was de kwartfinale telkens het eindstation. Onder de sterren van de jaren waren: Horst Nemec , een centrumspits; Ernst Fiala , een aanvaller en teamleider; Johann Geyer , een middenvelder; Horst Hirnschrodt , die hoofdzakelijk aan de rechterflank speelde.

Tussen juli en juni werd Austria geen enkele maal kampioen. Tussen circa juli en juni kende de club sportief een zeer zwakke fase. Alle selecties in de 5 seizoenen tot en met hadden een gemiddelde leeftijd van circa 23 jaar bij de start van de seizoenen.

De 11 seizoenen tot en met werden 8 landskampioenschappen behaald ; , , , ; , , ; respectievelijke doelsaldi: In de seizoenen , , en werd Austria Wien 4 maal op rij Oostenrijks kampioen.

Na de bekeroverwinning in seizoen haalde de club ook de finale van de Europacup II maar verloor die 3 mei ruim met van het Anderlecht van Rob Rensenbrink.

In een oefenduel werd het verlies tegen Anderlecht in , gerevancheerd: Vanaf steeg de gemiddelde leeftijd van de selecties naar circa 25 jaar bij de start van de seizoenen.

Austria won wel een troostprijs: In werd het kampioenschap wederom gemist en werd geen enkele prijs gewonnen, maar werd wel de halve finale van de Europacup II behaald; daarin was Real Madrid te sterk.

Ook in de competitie werden sportief gezien goede resultaten geboekt 3 opeenvolgende kampioenschappen: Tussendoor werd in oefenduels met van Hongarije en met van Duitslands 2e in Werder Bremen gewonnen.

Enkele spelers die in de succesperiode tot en met voor Austria Wien uitkwamen: Herbert Prohaska , , de 2 Uruguayanen Julio Cesar Morales — Uruguayaans international sinds — en Alberto Martinez beiden januari half , Felix Gasselich die juli tot en met november voor Ajax speelde, Thomas Parits , , Walter Schachner , Thomas Pfeiler , Gerhard Steinkogler , Alfred Drabits , nu jeugdtrainer Austria Wien , Toni Polster , de Hongaars ex-international Tibor Nyilasi Vanaf seizoen braken 19 zeer magere seizoenen aan op Europees front, en ook in de competitie ging het vanaf kalenderjaar steeds meer bergafwaarts, met het dieptepunt tussen en In de periode werden in de competitie meestal slechts plaatsen in de middenmoot behaald.

De 3 seizoenen , , werden zelfs negatieve doelsaldi behaald , , Daarbovenop kwamen ook nog eens geldzorgen wat de club belette sterspelers te behouden.

Hij investeerde veel geld in de club en kocht vele topspelers. Desondanks werd coach en oud-speler Walter Schachner ontslagen. De naam Memphis werd in uit de naam gehaald.

Austria werd bekend om de zeer fantasierijke en creatieve stijl van voetbal spelen, wat aan de keerzijde frequent heeft geleid tot onnodige nederlagen en onnodige gelijke spelen en wat het team enigszins onvoorspelbaar maakte.

Op 21 november trok Stronach zich terug uit de vereniging. De oefenduels in de voorbereiding verliepen weliswaar nog goed tot en met half juli, maar daarna ging het vanaf de 3e decade van juli goed mis, al vanaf de eerste competitiewestrijd.

Nadat Austria verloor in de voorrondes van de Champions League kon het zich wel nog plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Cup maar in de eerste wedstrijd versloeg het Belgische SV Zulte Waregem de club met een thuisnederlaag Ook in de competitie ging het volledig mis en het leek alsof Austria voor het eerst in de geschiedenis zou degraderen, na meer dan de helft van het seizoen stond de club nog laatste 10e , in de tweede helft herpakte Austria zich echter enigszins en stelde een middenmootplaats veilig doelsaldo 0 , 6e plaats , en won de beker.

Weliswaar werden de 2 kwalificatievoorronden 4 duels goed doorstaan: Totaal doelsaldo in dit toernooi was wel een stuk minder slecht dan in Na 3 nederlagen op rij in de competitie in maart nam Georg Zellhofer ontslag en werd Didier Constantini interim-trainer tot het eind van het seizoen.

De aanloop naar het seizoen verliep allesbehalve vlekkeloos. Nog voordat eind april de nieuwe trainer Karl Daxbacher werd aangesteld, werd Austria Wien leeggekocht door de nieuwe club van de voormalige geldschieter van Austria Wien, miljardair Frank Stronach: Ook werden enkele zeer ongelukkige verkopen gedaan in de interim-periode: Het sterk verouderde team circa 27 jaar oud gemiddeld , met oude spelers als Safar, Bak, Blanchard allen circa 35 jaar oud presteerde dan ook erg zwak: Het seizoen deed Austria Wien betere zaken.

Na een testwedstrijd tegen Deutschen Sportverein promoveerde de club naar de hoogste klasse, waaruit de club nooit zou degraderen. In werden de clubkleuren in groen-wit veranderd.

Nadat er steeds meer fans kwamen werd in het eerste clubhuis geopend en kwam er een tribune voor de supporters. Josef Schediwy was een van de sterspelers van dat moment.

In zegde de stad Wenen het huurverdrag voor het scheve Rapid-terrein op, hierna kwam de club in een crisis. Enkele bestuursleden en spelers verlieten de club.

Het zou voor de volgende 70 jaar de thuishaven van de club zijn. Rapid mocht zich als eerste landskampioen kronen met 15 overwinningen in 20 wedstrijden.

Vanaf dit moment was de club altijd de club met de meeste landstitels. Rapid bleef de dominante club en won 8 van de eerste 12 kampioenschappen, ook de eerste 2 bekers van Oostenrijk in en schreef de club op zijn palmares.

Door het steeds groter wordende aantal fans werd er een heus stadion gebouwd rond het terrein met een grotere tribune zodat er 20 toeschouwers binnen konden.

De opening van het nieuwe stadion vond plaats op 2 oktober met een wedstrijd tegen Floridsdorfer AC. Rapid won de uitverkochte wedstrijd met Internationale wedstrijden werden meestal wel in het stadion van de Hohe Warte gespeeld, waar plaats was voor toeschouwers.

Na de titel in kwam de club in een kleine crisis. Door de Eerste Wereldoorlog kon de club niet echt putten uit nieuwe talenten. In werd de Mitropacup , voorloper van de Europacups, ingevoerd.

De kampioen en bekerwinnaar mochten deelnemen. In de competitie werd Rapid derde dus restte enkel nog de beker, daarin werd Austria Wien met verslagen.

Nadat Hajduk Split en Slavia Praag opzij gezet werden was Sparta Praag de tegenstander in de finale, in Praag verloor de club met , de terugwedstrijd werd met gewonnen maar dat volstond niet voor de titel.

Als finalist was Rapid wel al voor de Mitropacup van gekwalificeerd. In Praag won de club verrassend met en hoewel Sparta in Wenen won met voor 40 toeschouwers mocht Rapid zich als Midden-Europees kampioen kronen.

De vroegere arbeidersclub won nu een grote internationale titel en de club was de naam topclub waardig,. In het begin van de jaren 30 namen andere clubs uit Wenen de macht in Oostenrijk en Europa over.

First Vienna FC werd in kampioen en won de Mitropacup. Rapid was op zoek naar een nieuwe topschutter en vond die in Franz Binder , die meer dan keer zou scoren voor de club.

De landstitel was echter nog wat te hoog gegrepen, Rapid won altijd net niet de titel of beker en ook in de Mitropacup verloor de club in de 1ste of 2de ronde.

Na de dominantie van Vienna kwam het tijdperk van Admira, Rapid verloor in de bekerfinale met van Admira. Ook andere Weense clubs waren concurrenten, zoals Wiener Austria.

Twee jaar later telde men voor het eerst in de geschiedenis echter meer nederlagen dan overwinningen.

Het volgende seizoen werd dit akkefietje weer rechtgezet met de titel. De Weense clubs bewezen zich de volgende jaren in de Duitse competitie.

In het eerste jaar moest Rapid Admira nog laten voorgaan, die later de finale om de titel zou spelen. In de beker werd wel de finale behaald.

Frankfurt kwam vroeg aan de leiding en bleef dat 80 minuten lang, daarna zette Rapid de wedstrijd naar zijn hand en scoorde 3 keer waardoor Rapid Duits bekerwinnaar werd.

Ook in de beker was de halve finale het eindstation. Ook in het volgende seizoen eindigde Rapid bovenaan en stootte opnieuw door naar de halve finale voor de titel.

Dresdner was opnieuw de tegenstander en dit keer trok Rapid aan het langste eind. In de finale op 22 juni trof de club voor toeschouwers het machtige Schalke Na 60 minuten stond het voor Schalke, maar op 10 minuten draaiden de groen-witten de situatie om en via doelpunten van Schors en een hattrick van Binder werd het uiteindelijk Deze zege staat geboekstaafd als een van de meest memorabele momenten in de clubgeschiedenis en Rapid is de enige Duitse landskampioen die niet uit het huidige Duitsland komt.

De volgende jaren leed de club veel schade onder de Tweede Wereldoorlog , want vele spelers werden opgeroepen voor het leger.

Enkele maanden na het einde van de oorlog werd het voetbal in Oostenrijk hervat. Kapitein Franz Binder leidde de ploeg naar de 15de landstitel en de 4de bekerwinst, hij scoorde beide doelpunten in de bekerfinale tegen Vienna.

Op geen enkel ander tijdstip in de geschiedenis van het Oostenrijks voetbal was er bij gewone competitiewedstrijden zo veel belangstelling.

In moest de club tevreden zijn met de vicetitel achter SC Wacker Wien en ook in het volgende seizoen ging de strijd tussen Rapid en Wacker, op de laatste speeldag werd de titel veilig gesteld met een gelijkspel tegen Austria.

In vierde de club zijn jubileum, de eens onsuccesvolle Arbeiter FC had intussen 16 landstitels behaald en had ook naam in Europa. De volgende 2 seizoenen eindigde Rapid met 2 punten achterstand op Austria.

Rapid domineerde de competitie en gaf vele clubs een veeg uit de pan, Linzer ASK verloor met , Sturm Graz met en Vienna met In de derby tegen regerend kampioen Austria won Rapid voor 53 toeschouwers in het Praterstadion met De 17de landstitel was binnen met doelpunten in 24 wedstrijden was een gemiddelde maakt van 5,54 goals per wedstrijd.

Lazio Roma werd met afgestraft en in de finale trof Rapid de Oostenrijkse vicekampioen Wacker Wien, bij een stand scoorde Ernst Happel de winning goal in de 90e minuut.

Deze zege was wel de laatste internationale titel die de club kon behalen. Na een nieuwe titel in werden ze in derde.

Na een zege in een vriendschappelijke wedstrijd in Brugge tegen Arsenal FC bewees de club wel nog steeds een internationale grootmacht te zijn.

In werd de 19de titel behaald. Die kon niet verlengd worden in hoewel Rapid de beste aanval had, kwam het er dat jaar op aan de beste verdediging te hebben, Vienna won de titel, met Wiener Sport-Club op de 2de plaats.

In werd de eerste Europacup voor landskampioenen ECI uitgeschreven. De competitie was wel niet zo prestigieus als de Mitropacup.

Hoewel Rapid 3de eindigde mocht de club deelnemen, op dat moment werden de clubs uitgenodigd voor het toernooi. In de competitie werd Rapid voor de 20e keer kampioen en trad opnieuw aan in de ECI en trof Real Madrid , de titelverdediger en de club die alle 5 de eerste edities op zijn naam zou schrijven.

Maar Rapid was bijna het struikelblok voor de club. Real Madrid won thuis met en verloor in Wenen met , tegenwoordig zou dat de uitschakeling betekend hebben maar in die tijd was de regel dat er nog een derde wedstrijd werd gespeeld bij gelijk aantal doelpunten, daar verloor Rapid het pleit voor 90 toeschouwers in Madrid, eigenlijk moest de wedstrijd in Wenen plaatsvinden, maar Rapid had dat recht doorverkocht aan Real.

In de competitie werd opnieuw de titel behaald met 1 punt voorsprong op Vienna. Na een verlies in Milaan dreigde uitschakeling.

In Wenen kwam de club snel voor maar de Italianen kwamen snel weer op gelijke hoogte. Rapid had pech en moest na 13 minuten met 10 man verder omdat Lenzinger zich kwetste en vervangingen er in die tijd nog niet waren.

Both teams originate from Hietzingthe 13th district in the west of the city, but have since moved into different districts. Rapid won de uitverkochte wedstrijd met Online casino freispiele ohne anmeldung Stadion WenenOostenrijk. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. FK Austria Wien speelt sinds in diverse Europese competities. Despite losing the away leg 1—0, the club still advanced to a quarter-final, where they started with a 1—1 home draw against Milan before paysafecard mit handyrechnung defeated 7—2 in the away match at the San Siro hsv bayern live ticker lose 8—3 on aggregate. Ook werden enkele zeer ongelukkige verkopen gedaan in de interim-periode: Door de Eerste Wereldoorlog kon de club niet echt putten uit nieuwe talenten. Doorverwezen vanaf SK Rapid Wien. Flags indicate national team as defined under FIFA eligibility rules. The replay appeal was turned down initially, but Rapid coole videospiele for a second time. Rapid deed weer mee voor de titel en was de meest scorende club en had de meeste overwinningen maar haalde toch maar de 3de plaats achter Austria Salzburg en Lapalingo erfahrungen Grazwel werd de beker gewonnen in de finale tegen DSV Leoben. In werd de Mitropacupvoorloper van de Europacups, ingevoerd.

Rapid Wien Austria Wien Video

RAPID WIEN HOOLIGANS attackieren AUSTRIA WIEN GÄSTEBLOCK 16.09.18

wien wien rapid austria - opinion you

Für Rapid stellt dieses Duell zudem das erste Erstligaspiel dar, denn seit ihrem Aufstieg wurden beide ausgetragenen österreichischen Meisterschaften von und eingestellt beziehungsweise als inoffiziell deklariert. Das Original in digital. Fitz , Sax Zweikampfszene zwischen Marin Leovac und Veli Kavlak im Das führte dazu, dass das Interesse an den Wiener Derbys etwas abflaute. Die Austria startete rustikal, James Jeggo säbelte Thomas Murg nieder, die gelbe Karte hat er sich redlich verdient 3. Nach dem Zweiten Weltkrieg konnten sich die beiden Vereine, die längst nicht mehr im selben Bezirk spielten, zusehends als führende Vereine der höchsten österreichischen Spielklasse etablieren. Bislang gab es Pflichtspiele zwischen den beiden Teams, davon Meisterschaftsspiele Stand August

Rapid wien austria wien - for explanation

Winterkönig Salzburg empfängt die Wölfe aus St. Navigation Hauptseite Themenportale Zufälliger Artikel. Minute zitterte die Austria überhaupt nicht: Das ist einer der schlimmsten Abende, die ich bisher gehabt habe. Rapid wurde also stimmlich nicht unterstützt. Gleichzeitig mit dem gesteigerten Publikumsinteresse der letzten Jahre hat auch die Aggressivität in den Auseinandersetzungen der beiden Fangruppen zugenommen. Mai im Hanappi-Stadion wurde beim Stand von 2: Bei Zuschauerlimits von Dank ihrer Beziehungen wurden sie als neugegründeter Verein direkt in die seinerzeitige Erste Klasse aufgenommen. Januar markiert wurde. Gleichzeitig mit dem gesteigerten Publikumsinteresse der letzten Jahre hat auch die Aggressivität in den Auseinandersetzungen der beiden Fangruppen zugenommen. Dieser Sieg hat einen riesigen Stellenwert. Dies führte dazu, dass sich im Wiener Derby oft auch die österreichische Meisterschaft entschied. Fitz , Sax Turgeman , Matic, Prokop Oktober mit 6: Es gibt 1 ausstehende Änderung , die noch gesichtet werden muss. Sturm Graz trifft im Kampf um die Meisterrunde auf Tabellenschlusslicht Admira, live und exklusiv ab Wir wollten unseren Fans ein Weihnachtsgeschenk machen. Nach dem Zweiten Weltkrieg konnten sich die beiden Vereine, die längst nicht mehr im selben Bezirk spielten, zusehends als führende Vereine der höchsten österreichischen Spielklasse etablieren. September auf dem WAC-Platz statt und endete mit 4:

wien wien rapid austria - let's

Das führte dazu, dass das Interesse an den Wiener Derbys etwas abflaute. Dezember der Austria mit 6: Juli gewann man mit 9: Austria watscht Rapid mit 6: Navigation Hauptseite Themenportale Zufälliger Artikel. Wir wollten im ersten Derby hier im Stadion ein Zeichen setzen. Sie, einige davon, hatten beim kollektiven Anmarsch auf Favoriten Bengalen gezündet und von der Brücke aus Schneebälle auf die Tangente geworfen. Drinnen nahm Trainer Dietmar Kühbauer im Vergleich zum 1: Drei Begegnungen des Das erste Derby im Allianz Stadion fand am Winterkönig Salzburg empfängt die Wölfe aus St. Hinten raus hätten wir sogar noch höher gewinnen können. Das ist heute nicht der allerschönste Tag. Hunderte aufgebrachte Rapid-Anhänger hatten zuvor in der Alles zu unseren mobilen Angeboten: Es handelte sich erst um silverfang zweite Meisterschaftsspiel der Violetten überhaupt. Torreichste Spiele sind jedoch das 8: Dies ist die gesichtete Versiondie am 1. Die casino kiel facebook Duelle der beiden Was bedeutet nba brachten zahlreiche Ausschlüsse mit sich. Rapid wurde also stimmlich nicht unterstützt.

Las vegas casino dinner deals: congratulate, magnificent pur köln 2019 has surprised me

Rapid wien austria wien 243
CHAINZ ONLINE CASINO 896
Lotto am samstag 7.1.17 Ovo casino down
Windows 7 spiele installieren Mr green bewertung
U17 bundesliga tabelle Es wird sich in der Winterpause definitiv etwas ändern, im Frühjahr wird eine andere Mannschaft auf dem Platz stehen. Christoph Monschein lässt halb Rapid stehen, erhöht auf 3: September auf dem WAC-Platz statt und endete mit 4: Winterkönig Salzburg empfängt die Wölfe aus St. In den vergangenen Jahrzehnten verschwammen die früheren ideellen Unterschiede zwischen den beiden Klubs. Mai im Hanappi-Stadion wurde beim Stand von 2: Kontoaktivität sagt Marvin Potzmann: Laut Polizei gab ain deutsch eine Anzeige wegen vorsätzlicher Gemeingefährdung.
ÜBERSETZUNG ITALIENISCH DEUTSCH KOSTENLOS Throne spiel
Rapid wien austria wien Newsletter, Feeds und WhatsApp. Diese entschied sich mehr in den Duellen Rapid gegen Admiradie damals auch die höchsten Zuschauerzahlen aufwiesen. Dieser Sieg hat einen riesigen Stellenwert. Nach la vida casino no deposit bonus code Zweiten Weltkrieg konnten sich die beiden Vereine, die längst nicht mehr im selben Bezirk freispiele ohne einzahlung 2019, zusehends als führende Vereine der höchsten österreichischen Spielklasse etablieren. Das Zuschauerinteresse am Wiener Derby übersteigt seit nba all time scorer 50er Jahren bei weitem andere Paarungen in der österreichischen Bundesliga. Rapid war nach Ljubicics Ausschluss ab Minute 33 nur zu zehnt. Drinnen nahm Trainer Dietmar Kühbauer im Vergleich zum 1: Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.

Rapid played at the Gerhard Hanappi Stadium - which was opened on 10 May with a Wiener derby match against Austria Wien - until the —14 season.

The stadium bore the name of its architect Gerhard Hanappi , who also played for Rapid from to Prior to , when it was renamed in his honour, it was known as the Weststadion Western Stadium , due to its geographical location in the city.

In June , it was announced that a new stadium, the Allianz Stadion , will be built in place of the old Gerhard Hanappi Stadium. The two clubs are the most supported and successful football teams in the entire country.

Both teams originate from Hietzing , the 13th district in the west of the city, but have since moved into different districts.

The two clubs first met in a league championship match on 8 September , a 4—1 victory for Rapid. Flags indicate national team as defined under FIFA eligibility rules.

Players may hold more than one non-FIFA nationality. From Wikipedia, the free encyclopedia. Association football portal Austria portal Vienna portal.

Archived from the original on 16 July Retrieved 8 July Honours Managers Records and Statistics. SK Rapid Wien Category: De 11 seizoenen tot en met werden 8 landskampioenschappen behaald ; , , , ; , , ; respectievelijke doelsaldi: In de seizoenen , , en werd Austria Wien 4 maal op rij Oostenrijks kampioen.

Na de bekeroverwinning in seizoen haalde de club ook de finale van de Europacup II maar verloor die 3 mei ruim met van het Anderlecht van Rob Rensenbrink.

In een oefenduel werd het verlies tegen Anderlecht in , gerevancheerd: Vanaf steeg de gemiddelde leeftijd van de selecties naar circa 25 jaar bij de start van de seizoenen.

Austria won wel een troostprijs: In werd het kampioenschap wederom gemist en werd geen enkele prijs gewonnen, maar werd wel de halve finale van de Europacup II behaald; daarin was Real Madrid te sterk.

Ook in de competitie werden sportief gezien goede resultaten geboekt 3 opeenvolgende kampioenschappen: Tussendoor werd in oefenduels met van Hongarije en met van Duitslands 2e in Werder Bremen gewonnen.

Enkele spelers die in de succesperiode tot en met voor Austria Wien uitkwamen: Herbert Prohaska , , de 2 Uruguayanen Julio Cesar Morales — Uruguayaans international sinds — en Alberto Martinez beiden januari half , Felix Gasselich die juli tot en met november voor Ajax speelde, Thomas Parits , , Walter Schachner , Thomas Pfeiler , Gerhard Steinkogler , Alfred Drabits , nu jeugdtrainer Austria Wien , Toni Polster , de Hongaars ex-international Tibor Nyilasi Vanaf seizoen braken 19 zeer magere seizoenen aan op Europees front, en ook in de competitie ging het vanaf kalenderjaar steeds meer bergafwaarts, met het dieptepunt tussen en In de periode werden in de competitie meestal slechts plaatsen in de middenmoot behaald.

De 3 seizoenen , , werden zelfs negatieve doelsaldi behaald , , Daarbovenop kwamen ook nog eens geldzorgen wat de club belette sterspelers te behouden.

Hij investeerde veel geld in de club en kocht vele topspelers. Desondanks werd coach en oud-speler Walter Schachner ontslagen. De naam Memphis werd in uit de naam gehaald.

Austria werd bekend om de zeer fantasierijke en creatieve stijl van voetbal spelen, wat aan de keerzijde frequent heeft geleid tot onnodige nederlagen en onnodige gelijke spelen en wat het team enigszins onvoorspelbaar maakte.

Op 21 november trok Stronach zich terug uit de vereniging. De oefenduels in de voorbereiding verliepen weliswaar nog goed tot en met half juli, maar daarna ging het vanaf de 3e decade van juli goed mis, al vanaf de eerste competitiewestrijd.

Nadat Austria verloor in de voorrondes van de Champions League kon het zich wel nog plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Cup maar in de eerste wedstrijd versloeg het Belgische SV Zulte Waregem de club met een thuisnederlaag Ook in de competitie ging het volledig mis en het leek alsof Austria voor het eerst in de geschiedenis zou degraderen, na meer dan de helft van het seizoen stond de club nog laatste 10e , in de tweede helft herpakte Austria zich echter enigszins en stelde een middenmootplaats veilig doelsaldo 0 , 6e plaats , en won de beker.

Weliswaar werden de 2 kwalificatievoorronden 4 duels goed doorstaan: Totaal doelsaldo in dit toernooi was wel een stuk minder slecht dan in Na 3 nederlagen op rij in de competitie in maart nam Georg Zellhofer ontslag en werd Didier Constantini interim-trainer tot het eind van het seizoen.

De aanloop naar het seizoen verliep allesbehalve vlekkeloos. Nog voordat eind april de nieuwe trainer Karl Daxbacher werd aangesteld, werd Austria Wien leeggekocht door de nieuwe club van de voormalige geldschieter van Austria Wien, miljardair Frank Stronach: Ook werden enkele zeer ongelukkige verkopen gedaan in de interim-periode: Het sterk verouderde team circa 27 jaar oud gemiddeld , met oude spelers als Safar, Bak, Blanchard allen circa 35 jaar oud presteerde dan ook erg zwak: Het seizoen deed Austria Wien betere zaken.

Zomer werden vele minder goede spelers verkocht, alleen het vertrek van verdediger Schiemer 23 jaar was een niet te voorkomen aderlating.

De aankopen die Austria Wien zomer verrichtte, waren gemiddeld genomen wel van vrij goed niveau: Na 60 minuten stond het voor Schalke, maar op 10 minuten draaiden de groen-witten de situatie om en via doelpunten van Schors en een hattrick van Binder werd het uiteindelijk Deze zege staat geboekstaafd als een van de meest memorabele momenten in de clubgeschiedenis en Rapid is de enige Duitse landskampioen die niet uit het huidige Duitsland komt.

De volgende jaren leed de club veel schade onder de Tweede Wereldoorlog , want vele spelers werden opgeroepen voor het leger.

Enkele maanden na het einde van de oorlog werd het voetbal in Oostenrijk hervat. Kapitein Franz Binder leidde de ploeg naar de 15de landstitel en de 4de bekerwinst, hij scoorde beide doelpunten in de bekerfinale tegen Vienna.

Op geen enkel ander tijdstip in de geschiedenis van het Oostenrijks voetbal was er bij gewone competitiewedstrijden zo veel belangstelling.

In moest de club tevreden zijn met de vicetitel achter SC Wacker Wien en ook in het volgende seizoen ging de strijd tussen Rapid en Wacker, op de laatste speeldag werd de titel veilig gesteld met een gelijkspel tegen Austria.

In vierde de club zijn jubileum, de eens onsuccesvolle Arbeiter FC had intussen 16 landstitels behaald en had ook naam in Europa.

De volgende 2 seizoenen eindigde Rapid met 2 punten achterstand op Austria. Rapid domineerde de competitie en gaf vele clubs een veeg uit de pan, Linzer ASK verloor met , Sturm Graz met en Vienna met In de derby tegen regerend kampioen Austria won Rapid voor 53 toeschouwers in het Praterstadion met De 17de landstitel was binnen met doelpunten in 24 wedstrijden was een gemiddelde maakt van 5,54 goals per wedstrijd.

Lazio Roma werd met afgestraft en in de finale trof Rapid de Oostenrijkse vicekampioen Wacker Wien, bij een stand scoorde Ernst Happel de winning goal in de 90e minuut.

Deze zege was wel de laatste internationale titel die de club kon behalen. Na een nieuwe titel in werden ze in derde. Na een zege in een vriendschappelijke wedstrijd in Brugge tegen Arsenal FC bewees de club wel nog steeds een internationale grootmacht te zijn.

In werd de 19de titel behaald. Die kon niet verlengd worden in hoewel Rapid de beste aanval had, kwam het er dat jaar op aan de beste verdediging te hebben, Vienna won de titel, met Wiener Sport-Club op de 2de plaats.

In werd de eerste Europacup voor landskampioenen ECI uitgeschreven. De competitie was wel niet zo prestigieus als de Mitropacup.

Hoewel Rapid 3de eindigde mocht de club deelnemen, op dat moment werden de clubs uitgenodigd voor het toernooi. In de competitie werd Rapid voor de 20e keer kampioen en trad opnieuw aan in de ECI en trof Real Madrid , de titelverdediger en de club die alle 5 de eerste edities op zijn naam zou schrijven.

Maar Rapid was bijna het struikelblok voor de club. Real Madrid won thuis met en verloor in Wenen met , tegenwoordig zou dat de uitschakeling betekend hebben maar in die tijd was de regel dat er nog een derde wedstrijd werd gespeeld bij gelijk aantal doelpunten, daar verloor Rapid het pleit voor 90 toeschouwers in Madrid, eigenlijk moest de wedstrijd in Wenen plaatsvinden, maar Rapid had dat recht doorverkocht aan Real.

In de competitie werd opnieuw de titel behaald met 1 punt voorsprong op Vienna. Na een verlies in Milaan dreigde uitschakeling. In Wenen kwam de club snel voor maar de Italianen kwamen snel weer op gelijke hoogte.

Rapid had pech en moest na 13 minuten met 10 man verder omdat Lenzinger zich kwetste en vervangingen er in die tijd nog niet waren.

Uiteindelijk verloor Rapid met In de competitie werd de beslissende strijd op de laatste speeldag gevoerd tussen Rapid en Wiener Sport-Club , het gelijkspel bezorgde Sport-Club de titel.

WSC bewees een betere vertegenwoordiger te zijn in Europa dan Rapid en gaf Juventus een draai om de oren met , nooit zou een club Europees hoger scoren tegen de Italianen.

Ook in het volgende seizoen moest Rapid zijn meerdere erkennen in de Sport-Club, wel werd de finale van de opnieuw ingevoerde beker bereikt, maar daarin was Wiener AC dan weer te sterk.

In werd opnieuw de titel behaald voor WSC en bereikte in de Europacup de halve finale, daar werd echter verloren tegen Benfica , in Lissabon ging Rapid met de boot in en in Wenen leek de scheidsrechter tegen hen te zijn waardoor de toeschouwers het veld bestormden.

In het kampioenschap ontgoochelde Rapid met een 6de plaats, troostprijs was wel de beker die met tegen Vienna gewonnen werd. In werd een nieuwe titel behaald en werd de volgende seizoenen vicekampioen.

In verloor Rapid de bekerfinale van Admira maar mocht aan de Europacup II deelnemen omdat Admira ook de titel gewonnen had. De laatste jaren van de jaren 60 waren bijzonder succesvol, met 2 titels en 2 bekers.

Na de succesjaren deed de club het enkele jaren rustig aan en kon 14 jaar lang geen landstitel meer behalen, wel kon de beker gewonnen worden in na een overwinning in de halve finale tegen Austria won de club ook de finale van Wiener Sport Club.

In , en werd telkens de vicetitel behaald in de competitie, in , , , , , en de 3de plaats. Europees werden ook geen echte successen behaald. In het voorjaar van werd het stadion Pfarrwiese afgebroken en nam een nieuw stadion in gebruik.

Na de bekerwinst in haalde de club opnieuw internationaal aanzien. In de 2de ronde van de ECII versloeg Rapid Celtic FC met , maar omdat speler Rudi Weinhofer een fles tegen het hoofd kreeg bij toeschouwersrelletjes moest de terugwedstrijd verlies op neutraal terrein overgespeeld worden op Old Trafford in Manchester en Rapid won met In de kwartfinale wachtte de Europese topclub Dynamo Dresden die een maat te groot leek na een thuiszege, maar Rapid slaagde erin om toch door te stoten en won met

About the author

Comments

Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *